Wydania naszej gazetki
Sałatka wiosenna
Składniki:różne rodzaje sałat, np.: rukola, sałata lodowa, sałata rzymska, sałata fitness, cykoria sałatowa
1 pęczek rzodkiewki
1 zielony ogórek
2 pomidory
1 pęczek szczypiorku
200 g wędzonego żółtego sera
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
Sposób przyrządzania:
Sałaty dokładnie umyj i drobno posiekaj, a następnie ułóż w misce. Rzodkiewki i ogórka pokrój w półtalarki, a pomidory w cząstki o grubości nie większej niż 1 cm. Pokrojonego ogórka, pomidory i rzodkiewki ułóż na sałatach. Wędzony żółty ser zetrzyj na drobnej tarce. Posyp sałatkę startym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Całość polej oliwą z oliwek i octem winnym. Na koniec możesz udekorować sałatkę przekrojonymi na pół pomidorkami cherry oraz startym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz